Program Çıktıları
-
Matematik, fen bilimleri ve bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü temel ve teknik kavramlar hakkında bilgi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
-
Karmaşık mühendislik problemlerini bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü bir şekilde tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
-
Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü bir şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
-
Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
-
Karmaşık mühendislik problemlerinin çözümlenmesi veya bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
-
Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
-
Türkçe ve İngilizce sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
-
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; yazılı ve dijital bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
-
Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü uygulamalarda kullanılan standartlar hakkında bilgi.
-
Proje yönetimi, risk yönetimi, değişiklik yönetimi, sürdürülebilir kalkınma ve iş uygulamaları hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık.
-
Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü çözümlerin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
-
Meslek çalışmalarını yürütmeyi sağlayacak temel kavram ve teknik bilgilerin kazandırılması ve temel bilgisayar bilimleri bilgilerini bilgisayar mühendisliği problemlerine uygulama ve meslek çalışmalarını yürütmede kullanabilme becerisi.
-
Var olan bir dizgedeki problemleri saptama, tanımlama ve çözümleme becerisi.
-
İstenen gereksinimleri yerine getirecek şekilde bir sistemi veya bir süreci modern tasarım araçları ile tasarlama becerisi.
-
Gereksinimlere uygun donanım ve yazılım çözümlerinin belirlenmesi ve kullanılması becerisi.
-
Deney yapma, deney tasarlama, gözlem, uygulama ve akıl yürütmeye dayalı çözümleme ve yorumlama becerisi.
-
Bireysel çalışma, disiplin içi ve disiplinler arası takımlarda çalışma becerisi.
-
Türkçe yazılı ve sözlü iletişim kurma becerisi, meslekteki ilerlemeyi sağlayacak şekilde yabancı dil bilgisinin kazandırılması.
-
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini kavrayarak yeniliklere açık olma bilinci ile kendini yenileme becerisi.
-
Mesleki ve ahlaki sorumluluk bilincine sahip olma.
-
Proje planlaması ve yönetimi yapabilme; iş hayatında girişimcilik, yenilikçilik vb. kavramların önemini kavrama becerisi.
-
Çağımızın sosyal, ekonomik, çevresel vb. sorunları hakkında farkındalık ve mühendislik mesleğini bu farkındalığın getirdiği sorumluluk bilinci ile gerçekleştirme.
-
Sorgulayıcı düşünerek yaratıcı ve özgün çözüm yolları bulabilme, alternatif çözüm yolları üretebilme, küresel fikirler ortaya koyabilme.
-
Özgüven, zorluklardan yılmama, kararlılık, sabır gibi kişilik özelliklerinin geliştirilmesi.