Staj

Bilgisayar Mühendisliği eğitim planında 8 yarıyıl boyunca verilen dersler dışında üçüncü sınıfın sonunda en az 4 haftalık zorunlu bir yaz stajı da vardır. Staj, öğrenciler tarafından bulunan kamu ve özel sektör kuruluşlarında ya da yurtdışında, onların belirlediği tarihler arasında yapılmaktadır. Bölüm olarak öğrencilerimize staj yeri bulmalarında yardımcı olmak amacıyla önceki yıllarda öğrencilerimizin staj yaptığı kuruluşların iletişim bilgileri saklanmakta ve her öğretim yılı başında bu kuruluşlara bir bilgi talep formu gönderilerek kuruluşların gönderdiği bilgiler öğrencilere duyurulmaktadır. Ayrıca bazı kuruluşlar bölümümüzden stajer talebinde bulunabilmektedir, bu talepler de öğrencilerimize duyurularak bu kuruluşlara yönlendirme yapılmaktadır.

Yaz stajı sayesinde öğrenciler mezun olmadan önce iş ortamını tanımakta ve mezun olunca da, çalıştıkları yerlerde elde ettikleri tecrübe ve kurdukları bağlantılar yardımı ile kolaylıkla iş bulabilmektedirler.

Diğer Etkinlikler

Öğrenciler, Ege Üniversitesi ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yapılan bazı çalışma, araştırma, proje ve kurslara da katılabilmektedirler. Düzenlenen geziler, piknikler, spor ve sanat şenlikleri, turnuvalar ve partiler, öğrencilerin sosyal yönden gelişmesini sağlamaktadır. Bölümde kurulu olan IEEE Ege Öğrenci Kolu, Tayf Öğrenci Kolu ve Ege Bilgisayar Topluluğu da, sosyal ve bilimsel etkinliklere katkıda bulunmaktadır.