TÜRKİYE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ PROFİL ARAŞTIRMASI SAHA UYGULAMASI

Dekanlığımız Yazı İşleri Bürosunun 02.11.2022 Tarih ve E-966973 Sayılı ilgi yazısı.

İlgide kayıtlı yazı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılında Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında örgün eğitime devam eden öğrencilerin aile içi ilişkileri, arkadaş ilişkileri, dersten arta kalan zamanlardaki uğraşları, beslenme ve spor alışkanlıkları gibi hayat rutinleriyle ilgili niceliksel veriler toplamak amacıyla "Türkiye Üniversite Profil Araştırması" çalışması gerçekleştirileceği ve anılan projenin ilgili Bakanlık adına XSIGHTS Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. tarafından yürütüldüğü, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 50 üniversite ve yaklaşık 20.000 üniversite öğrencisi ile gerçekleştirileceği, araştırmaya ilişkin bulguların Türkiye geneli üzerinden raporlanacağı ve üniversite bazında herhangi bir değerlendirmenin yapılmayacağı, ilgili Bakanlık adına projeyi yürütmekte olan XSIGHTS Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. tarafından 26.10.2022-15.12.2022 tarihleri arasında Üniversitemiz de konuya ilişkin uygulama yapılmasının planlandığı ve XSIGHTS Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. saha personeli tarafından iletişime geçileceği, söz konusu araştırma hakkında ayrıntılı bilgi derya.avci@aile.gov.tr mail adresi veya 0 (312) 705 56 11 no'lu telefon numarasından edinilebileceği bildirilmiştir.

Konuyla ilgili detaylar aşağıdaki linkte sunulmuştur.

DUYURULUR

Bölüm Başkanlığı https://bilmuh.ege.edu.tr/files/bilmuh/icerik/Profil_Arastirmasi.pdf