Single Sign-on Hakkında

22/03/2018 (All day)

Ege Üniversitesi Network Altyapı çalışmaları kapsamında yürütülen "Single Sign-on" (SSO = Tek şifre ile giriş) çalışmaları büyük ölçüde tamamlandığı, kullanıcıların hesaplarını kontrol edebilmeleri için https://kimlik.ege.edu.tr adresinde kampüs içinde test kullanımına açıldığı, SSO kapsamında, tek şifre ile Üniversite genelinde kullanılan sistemlerin tümüne (Eduroam, Mail, EDYS, EBYS, Turkuaz masa vb..) kullanıcı yetkileri dahilinde, aynı ekrandan giriş imkanı sağlandığı, bu amaçla Akademik ve idari personel ad.soyad@ege.edu.tr şeklindeki e-posta adres bilgileri ile; diğer kullanıcılar @mail.ege.edu.tr şeklindeki e-posta adres bilgileri ile; öğrenciler ise öğrenci_no@ogrenci.ege.edu.tr şeklindeki e-posta adres bilgileri ile sisteme giriş yapabileceği bildirilmekte olup yazı ekte sunulmuştur.

15.04.2018 tarihi itibariyle Üniversite genelinde kablolu/kablosuz Internet kullanımı ve kullanılan sistemlerin tümü SSO üzerinden giriş ile çalışmaya yöneltileceğinden, tüm kullanıcıların sistem üzerinde hesap bilgileri ile giriş yaparak çalışılabilirliğini kontrol etmeleri önem arz etmektedir.

E-posta/hesap bilgileri ile sisteme giriş yapamayan veya ilgili e-posta hesabı bulunmayan kullanıcıların, belirtilen tarihe kadar sso@mail.ege.edu.tr adresine veya Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na bilgi vererek kullanıcı hesaplarını çalışır hale getirmesi veya yeni hesap açtırması gerekmektedir.

BİLGİLENDİRME DOSYASI