Kampüs Yaya ve Araç Trafiğinde Düzenleme

04/05/2018 (All day)

Kampüs ve Rektörlük içinde başlatılan merkezi otopark uygulaması Üniversitemizin çevreye ve doğaya saygısının önemli bir göstergesidir. Öğrencilerimizin ve personelimizin daha fazla yeşil alandan yararlanmasını sağlamak, şehrin gürültü ve kirliliğinden uzak, temiz, güvenli hepimiz için yaşanabilir bir kampüs ortamı yaratmak en temel hedeflerimizden biridir.

Bu uygulama Üniversitemizde sürdürülebilir bir kampüs yaşamının sağlanması ve temiz bir çevre bilincinin oluşturulması amaçları ile hayata geçirilen "Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs Projesi"ni de desteklemektedir.

Bu kapsamda Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine ait dersliklerin bulunduğu yol girişi, Hastane bölgesindeki Tıp Fakültesi Anaokulunun üst girişi 07/05/2018 tarihinden itibaren araç trafiğine kapatılacaktır. Ayrıca Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü binasının arkasında bulunan otopark alanı iptal edileceğinden araçları ile gelen akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin araçlarını Hemşirelik Fakültesi binası yanında oluşturulan ve Yeşilköşk bölgesindeki kampüs girişinin solunda bulunan merkezi otoparklara park etmeleri gerekmektedir.

Bununla beraber personel ve öğrencilerimiz için Yeşilköşk'ün bulunduğu bölgeden kış bahçesine geçişte ve Bornova Metrodan Bilgisayar Mühendisliğine girişte turnike sistemi kurulmuş olup her iki bölge de izinsiz ve yetkisiz giriş-çıkışlara kapatılacaktır.